Cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le cumperi pentru botez

Cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le cumperi pentru botez

 

  1. LUMANAREA DE BOTEZ
Lumanarea de botez este aprinsa de catre preot pe tot parcursul oficierii slujbei crestine.
Lumanarea de botez poate fi de groasa sau subtire, din ceara naturala sau e soia, impodobita cu flori naturale, decoruri lucrate manual, inscriptionata cu poza si numele si data botezului, in functie tematica botezului.
 

2. Prosopul si sapunul

Prosopul si sapunul sunt un fel de ofrandă pentru preot, din partea naşilor. Obiceiul este ca Preotul sa se spale pe maini inainte de a incepe taina Botezului.
 

3. Moasa de botez

Rolul moasei este foarte important la botez, fiind privit diferit in functie de fiecare regiune a tarii. Setul format din prospop si sapun se ofera in dar moasei, deoarece, in ziua botezului, aceasta este cea care va imbraca copilul, il va tine in brate pana la biserica si il va oferi nasei pentru increstinare.
 

4. Panza de mir ( crasma )

Panza de mire de culoare alba, simbolizand puritatea pruncului abia crestinat, aceasta trebuie sa fie tinuta de catre nasi in momentul in care bebelusul va fi scos din criselnita de catre preot. Se spune ca panza va trebui pastrata mai mult timp si oride cate ori bebelusul va fi bolnav, acesta va fi infasat in ea, vindecandu-se imediat.
 

5. Prosopul bebelusului

Prosopul bebelusului este necesar pentru a sterge bebelusul dupa ce a fost scos din cristelnita. Se folosesc prosopele moi cu capison, pe care se poate broda numele micutului crestin.
 

6.  Fasa de botez

Aceasta reprezintă legatura dintre proaspătul botezat şi Divinitate; după săvârşirea botezului faşa trebuie păstrată cu grijă. Se spune ca, fasa aceasta nu trebuie sa fie scurta pentru ca pruncul sa nu se casatoreasca prea repede, insa nici prea lunga pentru ca copilul sa se casatoreasca prea tarziu.
 

7. Sticluta cu mir

Este denumit „untdelemnul bucuriei”, cu el fiind uns noul botezat. Sfântul şi Marele Mir semnifică împăcarea dintre Dumnezeu şi oameni, purtătorul energiilor sfântului Duh, darul şi pecetea lui Iisus, prin ungerea cu mir noul creştinat devenind un uns al Domnului.
 

8.Cutiuta pentru prima suvita

Cutiuta de suvita este necesara pentru a pastra suvita bebelusului la tunderea parului – pruncul este tuns in numele Sfintei Treimi – un ritual care simbolizeaza intrarea trupeasca in randul Bisericii. Nu uitati sa aveti la dvs o foarfeca!
 

Suport clienti LUNI-VINERI: 10:00 – 18:00

0722 775 416 0771304781 contact@invitatiioriginale.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!