Cum poti sa calculezi bugetul nuntii?

Cum poti sa calculezi bugetul nuntii?

 

In Romania “darul” este o traditie la nunta, adica o forma de multumire si totodata de ajutor pentru tinerii casatoriti. Suma care se strange se foloseste pentru acoperirea costurilor nuntii iar daca raman bani acestia sunt folositi pentru nevoile noii famiilii intemeiate. Sa iti calculezi bugetul de nunta este un ajutor essential pentru a nu cheltuii cu nunta mai mult decat vei recupera prin darul primit de la invitati. Deși termenul “buget” sună complicat, el este foarte usor de calculat de oricine.
Pentru a calcula bugetul nunții tale  primul pas este sa faci o estimare a valorii totale a darului tau de nunta. Cum poti calcula asta?  Foarte simplu.
Stii deja numarul total de invitati care vor participa la eveniment, adica aceia care ti-au confirmat prezenta.
Apoi va trebui să estimezi care este media darului de nuntă oferit de o singură persoană. O estimare realistă o poti face doar cu multa sinceritate si fara asteptari prea optimiste.
Cel mai usor este sa pornesti de la cat costa tacamul si peste acest cost sa pui un 50%. Adica daca un mesean te costa pe tine 100 euro, tu calculezi ca vei primi de la el maxim 150 euro.
Este adevărat poti sa stii cu exactitate cat va fi darul pe care îl vei primi de la invitati. Însă , în funcție de categoriile de persoane care participă la nuntă, de locația unde se desfășoară nunta, și de obiceiul locului, darul mediu de persoana variază între  120 si 200 euro.
Dar pe noi ne interesează darul mediu.
Dacă nu știi cum să afli această medie poți întreba cunoscuți care deja au avut nunta sau pur și simplu întreabă-ți apropiații și prietenii cât ar fi dispuși să dăruiască la un eveniment în aceleași condiții ca al tău. Înmulțind numărul estimativ de nuntași cu valoarea medie a darului de nuntă rezultă darul total care reprezintă și bugetul tău.
De exemplu, dacă ai 100 de invitați și fiecare invitat estimezi că va dărui în medie 100 de euro, 100x100= 10.000 de euro valoarea totală a darului în care tu trebuie să încerci să te încadrezi cu cheltuielile nuntii.
In continuare, pentru a calcula cheltuielile nuntii tot ce trebuie sa faci este sa aloci suma exacta pentru fiecare cheltuială în parte: pentru invitatiile de nunta, pentru marturii de nunta pe care le oferi celor invitati la eveniment, pentru meniul de mancare si bautura de la restaurant, pentru formație sau DJ,  pentru fotograf, cameraman, pentru tort, pentru costum și rochie de mireasă, pentru decoratiuni si aranjamentele florale, pentru limuzină sau alte servicii și tot așa până ajungi la limita pe care ți-o permiți.
Dacă vei depăși acest calcul estimativ atunci va trebui să suplimentezi bugetul de nunta din banii tai fara a avea asteptari ca ti i-ai putea recupera dupa eveniment.
Doar voi sunteti in masura sa ești știti daca si cat puteti sa cheltuiti din propriul buzunar cu organizarea nuntii, însă cu o gestionare corectă a acestora vei putea să îți planifici o nuntă memorabilă și fără a face datorii neprevazute pentru eveniment.
Nunta este intr-adevar un eveniment memorabil din viata oricarei persoane, un moment cu adevarat important si cu amintiri pe viata, dar credem ca nu merita sa ramai dator la banci doar pentru a  da viata unui vis frumos din copilarie.
 

Suport clienti LUNI-VINERI: 10:00 – 18:00

0722 775 416 0771304781 contact@invitatiioriginale.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!