Obiceiuri si superstitii de nunta: Ce trebuie sa stii inainte de ziua cea mare

Obiceiuri si superstitii de nunta: Ce trebuie sa stii inainte de ziua cea mare
Nunta marcheaza unul dintre cele mai semnificative momente in viata unui cuplu, fiind inconjurata de o multime de traditii si superstitii care ii confera un caracter aparte. In cultura romaneasca, aceste practici variaza de la alegerea datei nuntii pana la obiceiurile desfasurate in cadrul ceremoniei si petrecerii. Fiecare dintre acestea poarta in sine semnificatii profunde si este menita sa aduca noroc si fericire cuplului.

Alegerea datei nuntii
In alegerea datei pentru nunta ta, trebuie sa tii cont de mai multe superstitii, intrucat anumite zile si perioade sunt considerate daunatoare pentru casatorie, cum ar fi zilele de marti si vineri, precum si perioadele de post. Aceste zile sunt asociate cu greutati si necazuri, potrivit credintelor populare. Mai mult, luna mai este adesea evitata pentru casatorii, fiind dedicata Maicii Domnului, un timp de reculegere si post. In schimb, luni si joi sunt vazute ca zile favorabile pentru a lega un nou inceput, avand o semnificatie de crestere si prosperitate.

Imbracamintea miresei
Traditiile legate de imbracamintea miresei sunt bogate si diverse, iar pe langa evitarea purtarii perlelor, care simbolizeaza lacrimi in casnicie, se crede ca adaugarea unui element vechi, unul nou, unul imprumutat si unul albastru aduce noroc si fericire in casnicia ce urmeaza. Un alt obicei spune ca mireasa nu ar trebui sa poarte negru, pentru a nu atrage energii negative. De asemenea, pentru a pastra farmecul si misterul, se considera de bun augur ca mireasa sa nu se priveasca in oglinda dupa ce este gata imbracata.

Paharul spart
Spargerea unui pahar de catre miri la finalul ceremoniei religioase are o incarcatura  simbolica, acest gest semnificand distrugerea definitiva a trecutului si primii pasi intr-o viata noua. Totodata, se spune ca numarul cioburilor de sticla prezice numarul de ani fericiti pe care ii vor petrece impreuna. Mirii pot decide sa pastreze un ciob din pahar, avand semnificatia ca acesta va aduce prosperitate si va tine departe negativitatea.

Mireasa rapita
Obiceiul rapirii miresei este o traditie plina de umor si adrenalina, care testeaza abilitatile de negociator ale mirelui. Acesta trebuie sa ofere daruri sau bani pentru "eliberarea" miresei, fiind un mod de a arata trecerea miresei in grija noului sau sot. Acest obicei are origini stravechi si adauga un element surpriza si jucaus petrecerii, oferind invitatilor momente de neuitat.

Aruncarea buchetului
Traditia aruncarii buchetului de catre mireasa catre femeile nemaritate din cadrul petrecerii este un moment plin de emotie si asteptare. Se crede ca cea care prinde buchetul va fi urmatoarea mireasa, iar acest obicei adauga un element de distractie la petrecere, insa este si o modalitate de a impartasi norocul miresei cu o alta femeie din cercul ei de prietene sau familie.

Imbratisarea acestor traditii la nunta ta iti va aduce noroc si fericire, conform superstitiilor, insa va crea si un eveniment memorabil pentru toti cei prezenti. Fiecare obicei are radacini adanci in cultura romaneasca si poate aduce o nota de autenticitate si personalitate nuntii tale. Astfel, alegele pe cele care rezoneaza cel mai bine cu tine si cu partenerul tau pentru a face din ziua voastra mare, o celebrare unica a iubirii voastre.
 
Categorii

Suport clienti LUNI-VINERI: 10:00 – 16:00

0771 304 781 anca.cristescu@invitatiioriginale.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!