NUNTA – 20 DE GRESELI DE EVITAT

NUNTA – 20 DE GRESELI DE EVITAT

Confirmarea Prezentei invitatilor si a prestatorilor de servicii

Cu 2-3 saptamani inainte de eveniment tb sa le ceri confirmarea tuturor celor care nu ti-au confirmat, pentru a sti exact numarul participantilor astfel incat numarul meniurilor sa fie transmis restaurantului, iar mesele sa fie asezate corespunzator. Cu o saptamana inainte de marele eveniment tb sa iei legătura cu toți furnizorii de servicii, pentru a confirma prezența acestora.
Prin furnizori de servicii intelegem formația, fotograf si cameraman, DJ, firma care se ocupa de aranjamentele florale, de make-up și toți ceilalți prestatori de servicii pe care i-ai contractat.
Asigură-te că aceștia nu au nicio eroare în propria agendă, au locația corectă și în mod special ora la care evenimentul va începe.

   Aranjarea la mese a invitatilor

 Impreuna cu familia si cei apropiati, incearca sa asezi oamenii la mese dupa prietenie, grade de rudenie, zone de provenienta, etc. Fiecare invitat trebuie sa cunoasca macar 1-2 persoane de la masa la care este asezat pentru a se simti bine si a putea socializa

Pantofi de Nuntă Incomozi și Fără Schimb

Alege cu atenție mare pantofii de mireasa. Degeaba iti plac si iti pun in evidenta silueta, daca dupa putin timp vei face bataturi si talpile te vor durea ingrozitor.
Atât mirele, cât și mireasa ar trebui să aibă propria pereche de încălțăminte de schimb, comozi și gata de purtat, imediat ce prima pereche pune presiune asupra confortului vostru.
NOTĂ: Adaugă în “kit-ul de supraviețuire pentru ziua nunții” și o cutie de plasturi din silicon transparent, speciale pentru astfel de situații. Îți vei mulțumi mai târziu.

Prea Multe Persoane la Același Make-up Artist

Una dintre greșelile comune în organizarea nunții este atunci când mireasa, nașa,  și 5-6 membri ai familiei se programează la același make-up artist sau hairstylist, făcând astfel ca cel puțin o persoană să întârzie la prima parte a nunții, fie că este vorba despre cununia civilă sau pregătirea mirilor.
În medie, un machiaj de mireasă poate dura până la o oră și jumătate, iar un machiaj pentru nașa sau domnișoarele de onoare, poate dura până la cel mult o ora și un sfert â
O singură persoană nu este capabilă să facă față prea multor programări într-un interval de timp limitat! Dacă activitatea începe în prima parte a zilei pentru toate programările, până la 3-4 persoane nu ar trebui să fie o problema în funcție de cât de devreme se începe activitatea, având suficient timp pentru ca toate programările să fie gata la timp.

Prea Mult Timp Pierdut pe Drumuri

Nu transforma evenimentul tău într-un maraton, așa cum este din ce în ce mai comun. În anumite situații poți salva până la chiar 30 de minute din ziua evenimentului, timp pe care îl poți petrece relaxându-te alături de cei dragi.
Oferă importanță deplasărilor pe care le faci de la o locație la alta, fie că te deplasezi de la cununia civilă, la cea religioasă sau de la ședința foto, la petrecere, încercând să menții traseul cât mai cursiv posibil și alegând opțiuni din apropiere ce nu te vor pune pe drumuri.

Cu siguranță nu-ți dorești să fii mereu pe fugă sau să te învârti prin întreg orașul ca un titirez, dintr-o parte în cealaltă a orașului și încercând să eviți traficul inevitabil într-o zi de weekend.

Sarcinile nu Sunt Distribuite Familiei

Distribuie anumite sarcini atât părinților, fraților și prietenilor, însă ai grijă să nu pui toată presiunea pe o singură persoană,.
De exemplu

Părinții se pot ocupa de toate cele necesare pentru cununia religioasă. “Verighete, Pișcoturi, Vin roșu, etc.”
Sora poate avea grijă de buletine și toate actele pentru cununia civilă. Cea mai bună prietenă poate ridica buchetul, lumânările și florile de pus în piept.


 

Nu Știi Cum să Alegi Biserica Potrivită

Dacă consideri că biserica la care dorești să faci cununia religioasă este una în trend și multe alte cupluri optează pentru aceeași opțiune că și tine, încearcă să stabilești dată și ora nunții cu cel puțin un an mai devreme, pentru a fi sigură că nu rămâi fără programare sau aceasta nu este la o ora care nu iti este convenabila. O idée buna ar fi să te orientezi către o biserică cât mai aproape, cu scaune pentru invitați, frumoasă, nu foarte costisitoare, să aibă cor, să dureze puțin, etc

Pregătirea Mirilor în Spații Mici și Aglomerate

Există două tipuri de gătit al mirilor: Cel TRADIȚIONAL cu ia-ți mireasă ziua bună, flori în piept, lăutari, familie, sarmale, etc, unde este aproape imposibil să eviți aglomerația. Și gătitul MODERN mult mai relaxant, cu domnișoarele și cavalerii de onoare în momentul în care mirii se pregătesc, urmată mai apoi de o ședință foto cu familia. Liniște și pace!
Eu personal, aș opta pentru o cameră de hotel. Trebuie să recunosc că locuiesc într-un apartament proaspăt renovat, însă nu este îndeajuns și nici nu se compară cu o camera la hotel, atât că

Tradiții pe Care Mirii le Fac, Dar nu le Înțeleg

Sunt prea multe tradiții pentru a mai ține cont. Gătitul mirilor, iertăciuni, cocoș, colaci, etc. Trebuie să înțelegi că este de datoria ta, să filtrezi aceste informații și să faci doar ceea ce-ți dorești și în mod special ceea ce înțelegi.
Nu irosi timp prețios din ziua nunții, cu lucruri ce nu au sens sau nu le înțelegi. Dacă întrebi pe oricine vrei: Care este povestea din spatele tradiției? Vei primi răspunsul clasic “așa se face”.
Să nu mai spun că nimeni nu știe cu adevărat tradiția clasică, mereu exista contraziceri în cum se face sau ce se face și ajungi în punctul în care alți oameni îți dictează nunta, din propria lor imaginație și ce au mai văzut sau auzit și ei pe la alte evenimente.

Mirii nu Mănâncă Suficient în Ziua Nunții

Datorită unui program foarte încărcat, cei mai multi miri uită efetiv să mănânce, fiind copleșiți de emoții sau pur și simplu sunt suprasolicitați și nu găsesc timpul necesar pentru a face o pauză. Ai grijă de tine, hidratează-te și încearcă să mănânci câtuși de puțin atunci când ai ocazia, pentru a evita amețeli, dureri de cap sau mai rău, stări de leșin și pentru a putea da randament pe parcursul întregii zile, cât și petrecerii mult așteptate.

Înmânarea Greșită a Invitațiilor de Nuntă

În momentul în care unii miri oferă o invitație, aceștia folosesc replici precum: am venit să-ți dau amenda, este momentul să te taxez, ești chemat la datorie și tot așa mai departe. Deși aceste replici sunt intenționate ca o glumă, în subconștient, oamenii vor asocia nunta ta cu ceva negativ, dar iau în calcul și refuzul că o opțiune. Și singurii care sunt vinovați pentru acest lucru sunt mirii, care nu știu cum să-și poziționeze evenimentul în fața invitaților.În momentul în care inviți persoane dragi ție să-ți fie alături, folosește cuvinte frumoase precum: Aș fi tare bucuros să te am alături de mine și să ne distrăm cum nu am făcut-o niciodată.

Primirea Invitaților cu Marșul Mirilor!

Probabil cea mai mare greșeală a mirilor sau uneori a familiei, este atunci când se solicită să fie cântat marșul (un cântec de-a dreptul iritant) pentru următoarele 2 ore, în mod repetitiv tuturor invitaților prezenți, inclusiv vouă. Nu cred că există nimic mai stresant de atât,  Optează pentru o vioară, un saxofon sau orice tip de muzică ambientală cu bun gust și relaxantă atât pentru tine cât și invitații tăi. Oferă-le acestora ocazia să se cunoască sau să povestească, fără a trebui să urle efectiv, unul la urechea celuilalt.

Dansul Mirilor și Rochia cu Trenă Lungă

Dacă o rochie cu trenă lungă este ceea ce-ți dorești pentru nunta ta, este absolut necesar ca trena să poată fi detașabilă sau în caz contrar, să-ți alegi o rochie de schimb, lejeră cu care vei putea dansa întreaga seară fără probleme.
Nu vrei să fii una dintre miresele care dansează valsul mirilor, dar și restul petrecerii cu trena în brațe. Acest aspect îți va ruina întreaga dispoziție, cheful de a dansa și în plus, nu dă deloc bine în fotografii sau filmul nunții. În plus, orice coregrafie pentru valsul mirilor este aproape imposibilă cu o rochie cu trenă lungă, aceasta fiind incomodă și încurcându-vă la fiecare pas.

Prea Multe Momente Artistice la Petrecere

Când te gândești la organizarea nunții pas cu pas, vrei să te asiguri că totul iese perfect și ai tendința să aglomerezi programul petrecerii involuntar, cu mult prea multe momente artistice.
Unul sau două momente artistice sunt binevenite la orice nuntă, indiferent că vorbim despre o trupă de dans tradițională sau un moment de stand up comedy.
Ține cont că invitații tăi au așteptarea de a se distra, a dansa și în mod special de a interacționa cu nunta ta și nu să o privească ca pe un spectacol. Așadar încearcă să nu exagerezi cu momentele artistice.

Mirii Evită să Pună Alcool la Masa Formației

Acest lucru nu se face!  Formații isi fac treaba cu excelență și în nicio situație nu am văzut alcoolul ca fiind un minus pentru aceștia. Din contră, aș spune că atât pentru ei, cât și pentru invitații tăi, alcoolul este o necesitate având în vedere energia pe care o transmiteau în timpul fiecărui program muzical.

Închinarea Paharului cu Fiecare Invitat În Parte

Un astfel de moment poate irosi până la 20 chiar 30 de minute din evenimentul tău, în funcție de numărul de invitați prezenți, iar de aceea poți lua în considerare să sari peste acest obicei, care oricum nu înseamnă foarte mult, nici pentru tine și nici pentru invitații tăi.
Aceștia preferă mai degrabă să primească atenția voastră, să-i faceți să se simtă apreciați sau cel puțin să arătați că vă pasă. Puteți face măcar atât, având în vedere că ei sunt alături de voi, în cea mai importantă zi din viața voastră.

Furatul Miresei

In cele mai multe cazuri activitatea în sine nu merită efortul. Unele grupuri se aventurează la cluburi cu o distanță mult prea mare față de restaurantul unde are loc nunta, șoferii pot fi, mai mult sau mai puțin sub influența alcoolului, posibilitatea de a fi refuzați chiar la intrarea în club din diverse motive și în final, să mergi într-un parc sau o parcare, unde faceți două, trei fotografii, timp în care poate ai pierdut deja o ora din petrecerea în care ai investit bani, timp, energie și care chiar contează.
Odată ajunși la restaurant, se mai pierd încă cel puțin 20-30 de minute, timp în care se negociază și dăm la schimb mireasa, pentru sticle goale de alcool, în miniatură sau pungi de pufuleți și pufarine. Nimic nou pentru invitații tăi.

Fără Pauze Muzicale Întreaga Petrecere

De teamă ca invitații tăi să nu se plictisească la nunta ta, ai tendința, fie de a stresa formația să nu facă pauze muzicale, fie de a angaja formație, dj și diverși artiști, pentru ca muzica să se audă întreaga seară.
Pauzele sunt importante! Atât tu, cât și cei prezenți alături de tine, aveți nevoie de timp pentru diverse activități interactive, a socializa, mânca și a vă încărca bateriile pentru a vă putea întoarce din nou pe ringul de dans.
Un fundal sonor strident, pe toată durata petrecerii, nu va face nimic altceva decât să-ți agaseze invitații și să-i scoată afară la propriu.
Niciunul din invitații tăi nu este capabil să danseze 6 ore în continuu, ba chiar există riscul ca ringul de dans să fie mai mereu gol, deoarece invitații tăi nu își pot menține cheful de distracție pe parcursul întregii seri.

Oferi Bacșiș Pentru Ospătari la Final de Nuntă

Să oferi tips sau ”bacșiș” ospătarilor prezenți la evenimentul tău, nu este o obligație, însă cu siguranță, acest gest va îmbunătăți considerabil calitatea serviciilor, în măsura în care bacșișul este oferit la început de eveniment, cu ideea de a stimula atenția ospătarilor față de tine și invitații tăi.
Ceea ce nu ar trebui să faci, este să promiți la început de eveniment, că dacă totul va ieși așa cum îți dorești, la final aceștia vor fi recompensați.
O astfel de promisiune nu mai funcționează, având în vedere că unii miri pot uita în dimineața evenimentului de bacșișul promis sau pur și simplu serviciul oferit nu a fost pe măsura așteptărilor, schimbându-ți percepția asupra promisiunii făcute.
NOTĂ: Bacșișul se oferă fiecărui ospătar în parte și nu unei singure persoane, ca mai apoi să fie împărțit. Există posibilitatea ca bacșișul să nu fie împărțit în mod egal, dar mai ales, atunci când oferi o suma de bani cuiva, închei o convenție verbală pe care cel din fața ta o simte ca pe o obligație.

Lași Lucrurile Mărunte să te Afecteze

Nu lăsa lucrurile mărunte să-ți strice starea de bine! Crezi că alții nu au trecut prin ceea ce treci și tu acum? Cu toții au greșit și vor mai greși. Totul nu va ieși perfect, exact așa cum îți dorești în organizarea nunții, oricât de mult vei încerca.
Felul în care privești situația este cel mai important, adopta o atitudine pozitivă și nu lăsa nimic să te afecteze. Grijile nu repară ziua de ieri și nici nu o ajută pe cea de mâine. Grijile nu fac nimic altceva decât să-ți strice ziua de azi.

 

Suport clienti LUNI-VINERI: 10:00 – 18:00

0722 775 416 0771304781 contact@invitatiioriginale.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!